Hvordan skiller vi mellom ekte og falsk informasjon? Hva gjør du om virksomheten din utsettes for cyberangrep? Disse spørsmålene vil bli belyst av ledende eksperter, blant annet Sølve Kuraas Karlsen fra Faktisk.no og Kristin Vegsund Brennan fra Atea.
Dette får du på Atea Sikkerhetsdag:
- Innsikt i hvordan teknologi både utfordrer og beskytter demokratiet vårt
- Konkrete råd for å håndtere alvorlige sikkerhetsangrep
- Møte med verdens ledende teknologiselskaper innen IT-sikkerhet
- En arena for inspirasjon, kompetanseheving og erfaringsdeling
Arrangementet passer spesielt godt for IT-sjefer, CISO-er, sikkerhetsansvarlige og beslutningstakere innen IT-sikkerhet.
Arrangementet er gratis, men krever påmelding.
Agenda
09.30–10.00: Keynote: Sølve Kuraas Karlsen fra Faktisk.no
Teknologi, propaganda og nyheter – detaljer om sesjonen.
De siste årene har store nyhetshendelser slått inn i samfunnet vårt med voldsom kraft. Pandemi, krig i Ukraina, krig i Midtøsten, klimaforandringer og ekstremvær. Budskapet om at demokratiet er under press løftes og det hele følges av en voldsom teknologisk utvikling. Plattformene "vet" hva du vil ha og kunstig intelligens "reflekterer" i tekst og generer innhold som skaper tvil om hva som egentlig er ekte. Undersøkelser viser at mange mister troen på fremtiden og frykter tredje verdenskrig. Alt dette får vi rett inn i feeden vår, kontrollert av algoritmene til internasjonale tech-selskaper. Hvordan kan vi som bedriftsleder, medarbeider og samfunn svare på disse utfordringene? Hva er verktøyene vi kan bruke for å sikre at vi har et robust demokrati som inkluderer alle og takler fremtidens utfordringer?
10.20–10.50: Rikets tilstand med Kristin Vegsund Brennan
Bli med på et dypdykk i IT-sikkerhetens verden, hvor vi deler funn fra vår siste sikkerhetsrapport «Bevissthet og beredskap» og erfaringer fra vårt sikkerhetsarbeid i felten. I dette foredraget vil Kristin Vegsund Brennan reflektere over et trussel- og risikobilde i stadig endring og komme med konkrete råd på hvordan man som virksomhet bør forholde seg til dette. Hun vil blant annet ta for seg viktigheten av beredskapsplaner og øvelser, compliance med norske og internasjonale lovverk, samt hvordan virksomheter kan forbedre sin risikoforståelse.
Foredragsholder: Kristin Vegsund Brennan, Cyber Security Advisor og Engagement Manager i Atea
12.10–12.30: Parallellsesjoner med partnerne: Check Point og HPE Aruba Networking
Spor 1: Check Point
Er endepunktene dine klare for morgendagens trusler?
I en tid hvor kostnadsreduksjoner ofte går på bekostning av sikkerheten, ser vi stadig flere virksomheter – spesielt i offentlig sektor – som er sårbare. Men kan du virkelig ta sjansen på å nedjustere sikkerheten når trusselbildet stadig blir mer komplekst?
Utviklingen i måten vi jobber på – inkludert eksplosjonen av kunstig intelligens (AI) – stiller helt nye krav til hvordan vi beskytter oss.
Har du kontroll på om bedriftssensitiv eller personsensitiv informasjon lekker ut fra din virksomhet? Hvis ikke, kan konsekvensene bli katastrofale.
Kom og lær hvordan du kan sikre dine endepunkter og beskytte virksomheten din mot dagens og morgendagens trusler. Vi viser deg hvordan riktig teknologi og tilnærming kan styrke sikkerheten – uten å sprenge budsjettet.
Spor 2: HPE Aruba Networking
Sikker tilkobling i en grenseløs verden – Zero Trust i praksis med HPE Aruba Networking
I 2025 er brukere, enheter, data og applikasjoner overalt, noe som gjør det krevende for IT-avdelingen å opprettholde kontroll og oversikt. Zero Trust er et viktig rammeverk, men mange sliter med å finne løsninger som er enkle å integrere og administrere.
På IT-avdelingens vakt utvikler truslene seg raskere enn noen gang. Når nettverket ikke lenger er begrenset til kontorets brannmur, og data flyter fritt mellom sky og kant, kreves en ny tilnærming. AI-drevet nettverkssikkerhet gir innsikt og automasjon som sikrer en trygg og effektiv infrastruktur.
I denne sesjonen ser vi nærmere på utfordringene norske virksomheter står overfor – og hvordan vi løser dem med HPE Aruba Networking og et Zero Trust-rammeverk bygget for fremtiden.
12.35–12.55: Parallellsesjoner med partnerne: Trend Micro og Rubrik
Spor 1: Trend Micro
Ikke legg alle eggene i én kurv – Forstå trusselbildet ved å identifiser risk, historien om virtuell patching, og mulighetene med å integrere med 3. parts logger
I dette temaet vil vi utforske viktigheten med lag på lag av sikkerhet, forstå det skiftende trusselbildet ved å identifisere hvor risikoene befinner seg, og hvordan virtuell patching har utviklet seg over tid. Vi vil også se på hvordan integrasjon av tredjeparts logger kan gi verdifull innsikt og styrke sikkerhetsmiljøet gjennom forbedret korrelasjon og analyse.
Spor 2: Rubrik
Turbo Threat Hunting med Rubrik: Lynrask trusseljakt i en datadrevet verden
I en tid hvor cybertrusler utvikler seg raskere enn noensinne, er det avgjørende å kunne oppdage og håndtere angrep før de gjør skade. Med Rubrik’s avanserte løsninger for trusseljakt og -analyse kan sikkerhetsteam raskt identifisere, analysere og respondere på trusler ved hjelp av datadrevet innsikt og automatisering. Bli med for å lære hvordan du kan styrke din sikkerhetsstrategi med hastighet, presisjon og intelligens.
13.15–13.35: Parallellsesjoner med partnerne: Veeam og Cisco
Spor 1: Veeam
Change mindset from Data Protection to Data Resilience
Med et trusselbilde i stadig endring blir backupløsninger viktigere og viktigere. Hele 96 % av backupløsninger blir målrettet angrepet under et cyberangrep. Det er derfor viktigere enn noen gang å ha en god løsning som kan stå imot trusselaktører. Veeam sine avanserte løsninger hjelper din virksomhet med å sikre data, detektere trusler, gjenopprette og gi deg tryggheten tilbake.
Spor 2: Cisco
Cisco Secure Access: Nøkkelen til NIS2-samsvar og økt sikkerhet for norske virksomheter
Cisco Secure Access gir deg enkel, sikker og effektiv tilgangskontroll som beskytter kritisk infrastruktur, sikrer samsvar med NIS2, og styrker virksomhetens digitale trygghet – alt i én helhetlig løsning.
13.40–14.00: Parallellsesjoner med partnerne: Fortinet og IBM
Spor 1: Fortinet
Hvilken nytte kan du ha av deception og honeypot teknologi?
Angripere kan utnytte sikkerhetshull for å infiltrere organisasjoners nettverk og forbli uoppdaget i lengre tid. Hvordan er de i stand til å trenge gjennom forsvar? Mest på grunn av organisasjoner som har for mange isolerte sikkerhetsprodukter som er for komplekse å administrere og optimalisere. Selv det beste sikkerhetsoppsettet vil ikke forbli optimalt over tid, gitt nye trusler og endringer i angrepsoverflaten. I tillegg er menneskelige feil og feilkonfigurasjoner også hovedårsakene bak angrepssuksess. Så, realiteten er at angripere alltid vil finne veien inn, men mange organisasjoner vi har møtt oppdager ikke eller reagerer på angrep så raskt som de ønsker.
Vi viser hvordan FortiDeceptor løser disse utfordringene.
Foredragsholder: Mert Cicek, Channel System Engineer i Fortinet
Spor 2: IBM
Hvordan ruste virksomhetene for en kvanterevolusjon, det neste IKT-paradigmeskiftet.
Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett. Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver. Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede i dag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.
IBM er en av de verdensledende teknologiselskaper innen utviklingen av kvantedatamaskiner. Foruten å gi en innføring i kvantedata-industrien vil IBM også gi innsikt i standardiseringen av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes ved bruk av Quantum Safe og Guardium porteføljen til IBM.
14.20–14.40: Parallellsesjoner med partnerne: Palo Alto og F5
Spor 1: Palo Alto
Opplev fremtiden for sikker web-surfing med oss!
Palo Alto Networks vil presentere og demonstrere Prisma® Access Browser, den eneste bedriftsnettleseren i bransjen som er helt integrert med SASE. Vi vil guide deg gjennom hvordan du kan få full oversikt og kontroll over alle brukeraktiviteter på alle SaaS-webapplikasjoner - både på internett og interne. Oppdag hvordan du kan sørge for best mulig ytelse for alle brukere med automatisert styring av den digitale opplevelsen - alt dette fra en kjent og brukervennlig plattform. Vi vil også presentere de forskjellige bruksområdene til Prisma Access Browser. Dette inkluderer bl.a tilgang for eksterne samarbeidspartnere, støtte for bruk av egne enheter (BYOD), trygg bruk av generativ AI applikasjoner, muligheter for å redusere bruken av virtuelle skrivebord (VDI), samt hvordan nettleseren håndterer apper som ikke tillater dekryptering.
Spor 2: F5
Du må sikre dine AI applikasjoner – her ser vi på hvorfor og hvordan
AI blir mer og mer integrert i virksomheters IT systemer – ofte gjennom APIer som ved første øyekast virker helt alminnelige.
Her vil vi avdekke hvordan AI applikasjoner som Large Language Models skaper nye angrepsflater og sikkerhetsfallgruver.
Eksemler på dette er Prompt Injection og andre sikkerhetsutfordringer definert i OWASP Top 10 for LLM Applications & Generativ AI.
Du lærer hvordan du identifiserer og håndterer disse trusler slik at din organisasjon kan beskyttes.
Vi går gjennom praktiske tiltak som å benytte en AI Gateway i eksisterende infrastruktur.
15.05–15.30: Ansikt til ansikt med en ekte deepfake
Petter Moe, CTO i Atea, har tatt frem virtuelle avatarer og eksperimentert med deres positive og negative potensiale. På Sikkerhetsdagen kan du oppleve hvordan slike systemer fungerer, og ikke minst, hvor troverdige de blir. Petter deler praktiske triks for å avsløre deepfakes og kanskje får vi også besøk av en?
Ikke gå glipp av muligheten til å stille dine spørsmål og få verdifulle tips om hva du bør være oppmerksom på i en stadig mer kunstig intelligent (og skummel) verden.
Foredragsholder: Petter Moe, Chief Technology Officer i Atea